Openbaar onderzoek over het RPA – reageer!


Op 12 januari 2023, heeft de Gewestregering van Brussel Hoofdstad een nieuwe versie (« bis ») van een Richtplan van aanleg (RPA) voor de Ninoofsepoort goedgekeurd.

Er is een openbaar onderzoek over deze versie sinds 13 februari tot en met 30 mei 2023. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk betrokken burgers (bewoners, bezoekers, liefhebbers) hun advies geven en voorstellen doen. Dit kan door een email naar ninove@perspective.brussels te sturen.

De documenten in verband met het plan, officiele adviezen inbegrepen, kunnen hier geraadpleegd worden : Plan van het Gewest (RPA Ninoofse Poort 2023)

Het plan geeft weinig informatie  over de concrete projecten. Het PorteNinovePoort comité heeft  geprobeerd om dit aan te vullen door simulaties te doen.
Hier zijn bijvoorbeeld twee simulaties van gebouwen die de PAD mogelijk zou maken op het driehoekige perceel van de privé ontwikkelaars.

Hier is de mening van het comité over de RPA , iedereen mag dit tekst (of een deel ervan) gebruiken om aan zijn advies toe te voegen.

Heeft u vragen ? Aarzel dan niet om het Ninoofsepoort comité te contacteren op dit adres : porteninovepoort@gmail.com

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *